To sila enostavno pecivo je odlična izbira za vse ljubitelje medu in vse, ki želijo uživati v sladici, ne da bi pri tem posegali po sladkorju in maščobi.
SESTAVINE:
- 3 velika jajca naravnost iz hladilnika
- 80 ml medu
- 130 g večnamenske moke
ZA SERVIRANJE:
- med
- popečeni mandljevi lističi
POSTOPEK:
Pečico segrejemo na 160 °C in pripravimo okrogel pekač (premer cca. 18 cm), ki ga obložimo s peki papirjem ali ga rahlo namastimo.
Jajca in med damo v posodo za mešanje. Stepamo na najvišji hitrosti 10 minut, da zmes naraste za trikrat. Na zmes presejemo polovico moke in jo z lopatko nežno vmešamo. Ponovimo z drugo polovico moke. Testo vlijemo v pripravljen pekač. Pečemo približno 25 minut oz. dokler pecivo ne dobi zlato rjave barve po vrhu in dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne pride ven čist.
Medeno pecivo vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Preden pecivo ponudimo, ga lahko po okusu pokapamo z medom in posujemo s popečenimi mandljevimi lističi – to mu bo dodalo prijetno sladkobo, vlažnost in hustljavost.

SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!
