Namaz iz belega fižola in karamelizirane čebule

Odličen kremni namaz iz belega fižola in sladke karamelizirane čebule, ki ga boste z užitkom mazali na kruh.

SESTAVINE:

(1 skodelica je 240 ml)

  • 3 skodlice kuhanega belega fižola
  • 4 čebule srednje velikosti, narzane na tanke rezine
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1/4 skodelice sveže stisnjenega limoninega soka
  • 2-4 žlice mrzle vode
  • 1 žlička čebule v prahu
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke soli, ali po okusu
  • 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
  • 1/4 žličke sladke paprike v prahu
  • poper, po okusu

POSTOPEK:

Veliko ponev segrejemo na srednji temperaturi. Dodamo 1 žlico olja in čebulo skupaj s ščepcem soli. Med občasnim mešanjem počasi kuhamo/pražimo, dokler čebula ne postane temno zlata in karamelizirana. Po potrebi dodajamo vodo. Postopek bo trajal 20 – 30 minut.
V kuhinjskem robotu zmiksamo fižol, 1 žlico olivnega olja, limonin sok, čebulo v prahu, česen v prahu, sladko papriko v prahu, poper in sol. Mešamo do gladkega in po potrebi dodajamo hladno vodo (ali olje) da dobimo želeno gostoto namaza. Na koncu namaz poskusimo in po potrebi dodamo začimbe in limonin sok.
Dodamo rožmarin in karamelizirano čebulo (po želji jo prihranimo nekaj za okras) in še enkrat na hitro zmešamo do želene teksture namaza. Uživamo takoj ali postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE