Muhammara je okusen in aromatičen veganski namaz iz rdeče paprike in orehov, ki izvira iz bližnjevzhodne kuhinje. Ta preprost, a bogat namaz je popoln kot predjed ali prigrizek, postrežen s svežim kruhom ali zelenjavo. S svojo rahlo pikantnostjo in osvežujočo noto limoninega soka bo zagotovo navdušil vaše brbončice.
SESTAVINE:
- 2 veliki rdeči papriki
- 1 strok česna
- 150 g olupljenih orehov
- 2 žlici paradižnikove paste (koncentrat)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici limoninega soka
- 1/4 žličke mlete kumine
- 1/4 žličke dimljene paprike v prahu
- 1 ščepec mletega koriandra
- 1 ščepec čilija v prahu
- 1 čajna žlička soli
POSTOPEK:
- Papriki prepolovimo in odstranimo peclje ter semena. Papriko nato s kožo navzgor položimo na pekač.
- Papriko damo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 30 minut. Po 15 minutah poleg paprike dodamo še strok česna z lupino.
- Ko sta papriki in česen pečena, ju vzamemo iz pečice. Česen olupimo, prav tako olupimo papriko.
- Vse sestavine – pečeno papriko, olupljen česen, orehe, paradižnikovo pasto, olivno olje, limonin sok, mleto kumino, mleti koriander, mleto papriko, čili v prahu in sol – damo v mešalnik.
- Vklopimo mešalnik in vse sestavine dobro zmiksamo, dokler ne dobimo gladkega namaza.
- Namaz nadevamo v čiste kozarce. Če želimo, ga lahko takoj postrežemo na krožniku z malo olivnega olja in svežimi zelišči na vrhu.
- Če namaz shranjujemo, kozarce zapremo in jih postavimo v hladilnik, kjer se lahko hranijo nekaj dni.
Dober tek!
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE