Preprost recept za omako iz pečene buče in mocarele je idealen za obogatitev testenin ali njokov, saj ponuja kremasto teksturo in prijetne okuse.
SESTAVINE:
1 skodelica = 240 ml
- 1 manjša hokaido buča
- 1-2 žlici oljčnega olja
- 1 majhna glavica česna
- 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
- čili ali poper v prahu po okusu
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 skodelice naribane mocarele
POSTOPEK:
Priprava buče in česna: Hokaido bučo razrežemo, odstranimo semena in razporedimo kose po pekaču. Bučo in celo glavico česna, ki smo ji odrezali vrhnji del, pokapamo z olivnim oljem.
Pečenje: Pečemo pri 190 °C 45–60 minut, dokler se buča zlato ne zapeče in meso pa postane mehko. Pečeni buči nato odstranimo kožico.
Mešanje: Pečeno bučo damo v mikser. Iz pečene glavice česna iztisnemo česen in ga dodamo.
Raztapljanje mocarele: Dodamo kuhano mocarelo in omako segrejemo do vretja, da se mocarela raztopi in omaka postane kremna.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE