Omaka iz pečene buče in mocarele

Preprost recept za omako iz pečene buče in mocarele je idealen za obogatitev testenin ali njokov, saj ponuja kremasto teksturo in prijetne okuse.

SESTAVINE:

1 skodelica = 240 ml

  • 1 manjša hokaido buča
  • 1-2 žlici oljčnega olja
  • 1 majhna glavica česna
  • 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
  • čili ali poper v prahu po okusu
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice naribane mocarele

POSTOPEK:

Priprava buče in česna: Hokaido bučo razrežemo, odstranimo semena in razporedimo kose po pekaču. Bučo in celo glavico česna, ki smo ji odrezali vrhnji del, pokapamo z olivnim oljem.

Pečenje: Pečemo pri 190 °C 45–60 minut, dokler se buča zlato ne zapeče in meso pa postane mehko. Pečeni buči nato odstranimo kožico.

Mešanje: Pečeno bučo damo v mikser. Iz pečene glavice česna iztisnemo česen in ga dodamo.

Raztapljanje mocarele: Dodamo kuhano mocarelo in omako segrejemo do vretja, da se mocarela raztopi in omaka postane kremna.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE