Omaka iz pečenih češnjevih paradižnikov

Gosta omaka iz pečenih češnjevih paradižnikov je enostavna za pripravo in ima bogato, kremasto teksturo. Odlična je za obogatitev vaših najljubših jedi, kot so testenine, meso, pica ali kot okusen namaz na svežem kruhu.

SESTAVINE:

1 skodelica = 240 ml

  • 6 skodelic češnjevih paradižnikov
  • 1/2 – 1 žlica sladkorja / agavinega sirupa
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • ½ čebule, grobo nasekljane
  • 4-6 strokov česna
  • olivno olje
  • sol
  • črni poper
  • 1 rdeča paprika, narezana na večje kose

POSTOPEK:

Najprej segrejemo pečico na 200 °C.

V veliki skledi zmešamo češnjeve paradižnike. Dodamo še sladkor ali agavin sirup, dve žlici balzamičnega kisa, kapljico olivnega olja, sol in črni poper po okusu. Vse skupaj dobro premešamo.

Nato paradižnike stresemo na pekač obložen s peki papirjem in jih enakomerno razporedimo. Na pekač dodamo še papriko, nasekljano čebulo in stroke česna (kar v olupkih). Po vsem skupaj še enkrat pokapamo z malo olivnega olja in po želji začinimo s še malo soli in popra. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 45 minut, dokler se zelenjava lepo ne zmehča in rahlo zapeče.

Ko je zelenjava pečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se malce ohladi. Česen odstranimo iz olupkov in ga stisnemo v mešalnik. Preostalo pečeno zelenjavo prav tako prenesemo v mešalnik.

Zdaj vse skupaj zmešamo v gladko omako. Če želimo bolj grobo teksturo, miksamo malo manj časa.

SHRANJEVANJE OMAKE ZA OZIMNICO:

Pečico ogrejemo na 80 °C. Na rešetko zložimo oprane kozarčke za vlaganje s pokrovčki in jih ogrevamo približno 10 minut, da so vroči, ko bomo nalili omako.

Omako še enkrat pristavimo na štedilnik in zavremo. Vročo omako nalijemo v vroče kozarce, dobro jih zapremo in ovijemo v debelo odejo, da se omaka počasi ohladi.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE