Polnjeni kruhki v obliki bučk – super prigrizek za noč čarovnic ali jesenske dni.
SESTAVINE:
KRUHKI:
- 1 zavitek razvaljanega testa za pico
- paradižnikova omaka za pico
- mozzarella kroglice mini
- koščki salame (neobvezno)
PREMAZ:
- 1 jajce
OSTALO:
- malo moke
- kuhinjska vrvica
POSTOPEK:
Testo razrežemo na 10-12 enakih kosov.
Vsak košček v sredini premažemo s paradižnikom, dodamo košček salame, mocarelo, še en košček salame (neobvezno).
Zapremo ter oblikujemov kroglico. Pri oblikovanju si lahko pomagamo z malo moke.
Vsako kroglico nato z vrvico 4 obvežemo in jo s tem razdelimo na 8 predelov. Odvečno vrvico odrežemo. Postopek ponovimo s preostalimi kroglicami.
Bučke položimo na večji pekač, obložen s papirjem za peko, in jih premažemo z razzvrkljanim jajcem.
Pečemo jih na 200 °C 15-20 minut, da se zlato zapečejo. Pečene bučke vzamemo iz pečice. Ko se nekoliko ohladijo, prerežemo in odstranimo vrvico.
Serviramo z ogreto omako za pico za pomakanje.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
Ne pozabi dodati tega recepta v svoj kuharski zvezek, da bo vedno pri roki.