Pica bučke

Polnjeni kruhki v obliki bučk – super prigrizek za noč čarovnic ali jesenske dni.

SESTAVINE:

KRUHKI:

  • 1 zavitek razvaljanega testa za pico
  • paradižnikova omaka za pico
  • mozzarella kroglice mini
  • koščki salame (neobvezno)

PREMAZ:

  • 1 jajce

OSTALO:

  • malo moke
  • kuhinjska vrvica

POSTOPEK:

Testo razrežemo na 10-12 enakih kosov.


Vsak košček v sredini premažemo s paradižnikom, dodamo košček salame, mocarelo, še en košček salame (neobvezno).

Zapremo ter oblikujemov kroglico. Pri oblikovanju si lahko pomagamo z malo moke.

Vsako kroglico nato z vrvico 4 obvežemo in jo s tem razdelimo na 8 predelov. Odvečno vrvico odrežemo. Postopek ponovimo s preostalimi kroglicami.

Bučke položimo na večji pekač, obložen s papirjem za peko, in jih premažemo z razzvrkljanim jajcem.

Pečemo jih na 200 °C 15-20 minut, da se zlato zapečejo. Pečene bučke vzamemo iz pečice. Ko se nekoliko ohladijo, prerežemo in odstranimo vrvico.

Serviramo z ogreto omako za pico za pomakanje.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


Ne pozabi dodati tega recepta v svoj kuharski zvezek, da bo vedno pri roki.

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X