Piškoti ježki

Ljubki piškoti, ki bodo zagtovo navdušili tako otroke kot tudi bolj zahtevne gurmane.

SESTAVINE:

Testo:

  • 1 kg moke
  • 500 g masla
  • 300 g mletega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g mletih orehov
  • limonina lupina in sok ene limone
  • rum / rumova aroma po okusu
  • 2 vanilijeva sladkorja

Dekoracija:

  • 200 g jedilne čokolade
  • maslo
  • kokosova moka
  • čokoladne mrvice
  • sesekljani lešniki
  • obarvan marcipan (za smrček in okraske)
  • bela čokokolada

POSTOPEK:

Moko presejemo, dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, na kocke narezano maslo, jajci, orehe, limonino lupino in sok, rum ter zgnetemo, da se sestavine povežejo v testo.

Z rokami oblikujemo kroglice (v velikosti oreha), katere z ene strani stisnemo, da dobimo obliko ježka in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.  Pečemo na 180 stopinjah 15 – 20 minut.

Pečene pustimo, da se ohladijo. Čokolado stopimo na vodni kopeli z maslom, vanjo pomočimo zadek in ga povaljamo v kokosu / čokoladnih mrvicah / seskljnih lešnikih. Na koncu s čokolado naredimo še oči in dodamo smrček in okraske iz marcipana (za lepilo uporabimo stopjeno belo čokolado).


NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X