SESTAVINE:
Testo:
- 1 kg moke
- 500 g masla
- 300 g mletega sladkorja
- 2 jajci
- 1 pecilni prašek
- 200 g mletih orehov
- limonina lupina in sok ene limone
- rum / rumova aroma po okusu
- 2 vanilijeva sladkorja
Dekoracija:
- 200 g jedilne čokolade
- maslo
- kokosova moka
- čokoladne mrvice
- sesekljani lešniki
- obarvan marcipan (za smrček in okraske)
- bela čokokolada
POSTOPEK:
Moko presejemo, dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, na kocke narezano maslo, jajci, orehe, limonino lupino in sok, rum ter zgnetemo, da se sestavine povežejo v testo.
Z rokami oblikujemo kroglice (v velikosti oreha), katere z ene strani stisnemo, da dobimo obliko ježka in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinjah 15 – 20 minut.
Pečene pustimo, da se ohladijo. Čokolado stopimo na vodni kopeli z maslom, vanjo pomočimo zadek in ga povaljamo v kokosu / čokoladnih mrvicah / seskljnih lešnikih. Na koncu s čokolado naredimo še oči in dodamo smrček in okraske iz marcipana (za lepilo uporabimo stopjeno belo čokolado).