Odlična različica klasičnega pesta v čudoviti pinky barvi. Zdravo, vegansko in super okusno!
SESTAVINE:
- 2 srednje veliki rdeči pesi, kuhani ali pečeni, olupljeni in grobo sesekljani
- 2 stroka česna
- 1/4 skodelice orehov / ali pinjol, popraženih v ponvi brez maščobe
- 1/3 skodelice kvasnih kosmičev / parmezana
- 2 žlici limoninega soka
- 1/4 skodelice olivnega olja
- sol in poper po okusu
POSTOPEK:
Vse sestavine, razen olivnega olja, damo v mešalnik in zmiksamo. Med miksanjem mešanici po malem dodajamo olivno olje, da dobimo gosto omako.
Pesto postrežemo kot omako k testeninam ali njokom, uporabimo pa ga lahko tudi za različne sendviče ali toaste.
RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek The Foodie
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!