Roza pesto iz rdeče pese

Odlična različica klasičnega pesta v čudoviti pinky barvi. Zdravo, vegansko in super okusno!

SESTAVINE:

  • 2 srednje veliki rdeči pesi, kuhani ali pečeni, olupljeni in grobo sesekljani
  • 2 stroka česna
  • 1/4 skodelice orehov /  ali pinjol, popraženih v ponvi brez maščobe
  • 1/3 skodelice kvasnih kosmičev / parmezana
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1/4 skodelice olivnega olja
  • sol in poper po okusu

POSTOPEK:

Vse sestavine, razen olivnega olja, damo v mešalnik in zmiksamo. Med miksanjem mešanici po malem dodajamo olivno olje, da dobimo gosto omako.

Pesto postrežemo kot omako k testeninam ali njokom, uporabimo pa ga lahko tudi za različne sendviče ali toaste.

RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek The Foodie


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!