Toast skodelice z jajci in šunko

Popestrite zajtrk ali kosilo z okusnimi toast skodelicami z jajci, sirom in šunko! Ta kreativna in privlačna jed bo zagotovo navdušila tudi otroke. Pustite jim, da sodelujejo pri pripravi in ustvarjanju lastnih kombinacij sestavin, ter skuapj uživajte v okusnih rezultatih!

SESTAVINE:

 • 6 rezin toasta
 • 6 jajc
 • 6 rezin sira (po vaši izbiri)
 • 6 rezin šunke / slanine
 • sol in poper po okusu
 • sveža zelišča po želji (npr. peteršilj, drobnjak)

POSTOPEK:

 1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
 2. Model za peko muffinov premažemo z malo masla.
 3. Vsako rezino toasta z valjarjem nekoliko sploščimo, da bomo lažje oblikovali skodelice. Nato z rezinami toasta obložimo vdolbine v modelu za muffine. Toast oblikujemo v obliko skodelic – dobro ga pritisnemo na dno in stranice modela, robovi naj gledajo čez rob.
 4. Na dno vsake skodelice položimo po eno rezino sira in šunke ali slanine.
 5. Nato v vsako skodelico previdno ubijemo po eno jajce.
 6. Po vrhu posolimo in popopramo po okusu. Po želji lahko dodamo tudi sveža sesekljana zelišča (nap. peteršilj ali drobnjak).
 7. Model za muffine postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo približno 15-20 minut. Če želimo tekoč rumenjak, je približno 15 minut dovolj, za bolj trdno pečen rumenjak pa podaljšamo čas pečenja.
 8. Ko so skodelice pečene, model previdno vzamemo iz pečice. Pustimo, da se malo ohladijo, nato pa jih s pomočjo z noža ali žlice previdno odstranimo iz modela.
 9. Postrežemo tople.

Ta preprost recept vam omogoča, da prilagodite sestavine in dodate svoje najljubše dodatke. Poskusite z različnimi vrstami sira, dodajte zelenjavo ali začimbe po okusu.


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO!

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X