Veganska mučkalica

Brezmesna različica priljubljene jedi, ki je k nam prišla iz juga. Kot se spodobi, smo jo kar hitro vzeli za svojo in jo temu primerno tudi prilagodili.

SESTAVINE:

  • 1 velika čebula
  • zeleni papriki
  • rdeči papriki
  • paradižnika
  • fefaron (po okusu)
  • olivno olje
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • rdeča paprika v prahu
  • 250g dimljenega tofuja
  • sol in poper
  • šop sveže sesekljanega peteršilja

POSTOPEK:

Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, na kose narezano papriko, na kocke narezane paradižnike in na kolobarčke narezan faferon, zalijemo s paradižnikovo mezgo, popopramo in posolimo, potresemo s sesekljanim peteršiljem ter vse skupaj dobro premešamo. Pokrito dušimo 20–25 minut, da se paprika zmehča in čebula karamelizira. Vmes večkrat premešamo.

Medtem dimljen tofu narežemo na kocke in ga v ponvi na olivnem olju na hitro popečemo. Solimo po okusu. Kocke tofuja dodamo zelenjavi ter vse skupaj še nekaj minut podušimo. Ponudimo z dobrim domačim kruhom. Dober tek! 🙂

Foto in recept: Petra Kavšek

Leave a reply