Brezmesna različica priljubljene jedi, ki je k nam prišla iz juga. Kot se spodobi, smo jo kar hitro vzeli za svojo in jo temu primerno tudi prilagodili.
SESTAVINE:
- 1 velika čebula
- 2 zeleni papriki
- 2 rdeči papriki
- 2 paradižnika
- fefaron (po okusu)
- olivno olje
- 2 dl paradižnikove mezge
- rdeča paprika v prahu
- 250g dimljenega tofuja
- sol in poper
- šop sveže sesekljanega peteršilja
POSTOPEK:
Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, na kose narezano papriko, na kocke narezane paradižnike in na kolobarčke narezan faferon, zalijemo s paradižnikovo mezgo, popopramo in posolimo, potresemo s sesekljanim peteršiljem ter vse skupaj dobro premešamo. Pokrito dušimo 20–25 minut, da se paprika zmehča in čebula karamelizira. Vmes večkrat premešamo.
Medtem dimljen tofu narežemo na kocke in ga v ponvi na olivnem olju na hitro popečemo. Solimo po okusu. Kocke tofuja dodamo zelenjavi ter vse skupaj še nekaj minut podušimo. Ponudimo z dobrim domačim kruhom. Dober tek! 🙂
Foto in recept: Petra Kavšek
Leave a reply