Neverjetno okusna in nasitna jed mehiške kuhinje v rastlinski različici, v kateri mleto meso nadomestimo z drobnimi sojinimi koščki.
SESTAVINE:
- 1 čebula
- 1 skodelica suhih drobnih sojinih koščkov
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 3 – 4 stroki česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 – 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
- 1/2 skodelice kuhane koruze
- 1 1/2 skodelice kuhanega fižola
- 2 skodelici paradižnikove mezge
- 1 žlička kumine
- 2 žlički paprike v prahu
- 2 žlički origana
- čili v prahu po okusu
- 1 žlica sojine omake
- sol in poper po okusu
POSTOPEK
Čebulo, papriko in korenček očistimo in nasekljamo na manjše koščke. Česen stremo.
Na olivnem olju na hitro prepražimo čebulo, nato dodamo papriko in korenček ter med stalnim mešanjem pražimo nekaj minut. Dodamo strt česen in še nekoliko popražimo. (da zadiši)
Dodamo suhe sojine koščke, sojino omako in začimbe ter med stalnim mešanjem na hitro popražimo.
Vse skupaj prelijemo s paradižnikovo mezgo, dodamo še fižol, koruzo in 1 skodelico jušne osnove.
Na rahlem ognju kuhamo približno 15 minut ter po potrebi priljemo še nekaj jušne osnove. (Količino jušne osnove prilagodimo želeni gostoti omake)
Gotovo jed postrežemo s prilogo po izbiri – priporočamo kuhan riž, polento ali domač koruzni kruh. Ob serviranju lahko veganski “chilli con carne” obogatimo s kupčkom veganske kisle smetane in rezinami avokada. DOBER TEK!
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!