Ste za slane palačinke? Nadevajte jih z blitvo (ali špinačo), kislo smetano in sirom, prelijte s smetanovo polivko in zapecite v pečici. Odlično za zdravo malico, kosilo ali večerjo.
MOŽNOSTI:
Nadevane palačinke lahko prepognemo, zvijemo v rolice, naredimo žepke ali paketeke, naložimo eno na drugo v obliko lazanje ali uporabimo lastno domišlijo.
Enostaven recept primeren tudi za kuhanje z otroci.
SESTAVINE:
(za 4 osebe)
- 8 večjih slanih palačink – RECEPT
- 300 g mlade blitve / špinače
- 2 dl kisle smetane
- 1 jajce
- 15 dag sira
- 2 stroka česna
- olivno olje
- sol, poper
POSTOPEK:
Blitvo očistimo, operemo. V ponvi na olju na hitro prepražimo česen, dodamo zelenjavo in jo podušimo v lastnem soku. Ko se zmehča, odstavimo, solimo in popramo. Zelenjavo zmeljemo v mešalniku. Vmešamo 2/3 naribanega sira in 2/3 kisle smetane.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
Palačinke namažemo z nadevom, zvijemo in zložimo v namaščen pekač. Preostalo kislo smetano zmešamo z jajcem in prelijemo palačinke. Potresemo s sirom in za približno pol ure postavimo v ogreto pečico.
Leave a reply