Zapečene palačinke z blitvo in sirom

Ste za slane palačinke? Nadevajte jih z blitvo (ali špinačo), kislo smetano in sirom, prelijte s smetanovo polivko in zapecite v pečici. Odlično za zdravo malico, kosilo ali večerjo.

MOŽNOSTI:

Nadevane palačinke lahko prepognemo, zvijemo v rolice, naredimo žepke ali paketeke, naložimo eno na drugo v obliko lazanje ali uporabimo lastno domišlijo.

Enostaven recept primeren tudi za kuhanje z otroci.

SESTAVINE:

(za 4 osebe)

  • 8 večjih slanih palačink – RECEPT
  • 300 g mlade blitve / špinače
  • 2 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 15 dag sira
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • sol, poper

POSTOPEK:

Blitvo očistimo, operemo. V ponvi na olju na hitro prepražimo česen, dodamo zelenjavo in jo podušimo v lastnem soku. Ko se zmehča, odstavimo, solimo in popramo. Zelenjavo zmeljemo v mešalniku. Vmešamo 2/3 naribanega sira in 2/3 kisle smetane.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Palačinke namažemo z nadevom, zvijemo in zložimo v namaščen pekač. Preostalo kislo smetano zmešamo z jajcem in prelijemo palačinke. Potresemo s sirom in za približno pol ure postavimo v ogreto pečico.

 

Leave a reply