Odličen spomladanski namaz, ki ga ponudimo z izbranim kruhom, s krušnim pecivom ali s krekerji.
SESTAVINE:
- šopek čemaža
- 100 g feta sira
- 100 g skute
- 100 g kisle smetane
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- 50 g črnih oliv, brez koščic
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- poper
POSTOPEK:
Čemaževe liste oplaknemo, jih otresemo do suhega in na drobno nasekljamo. Nekaj jih prihranimo za okras. Feta sir zdrobimo z vilicami ter zmešamo s skuto, kislo smetano in mleto rdečo papriko. Olive sesekljamo. Zmešamo jih z 1/2 žlice olja in sesekljanim čemažem ter pokapamo z žličko limonovega soka. Vmešamo v kremni sir, dodajte preostalo olje ter začinimo soljo in poprom. Postrežmo s kruhom, okrasimo s preostalim sesekljanim čemažem.
ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S ČEMAŽEM NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA:
