Čokoladni kukiji brez glutena

Okusni piškotki brez žit in laktoze – narejeni s kokosovo moko in slastnimi koščki čokolade. Preizkusite ta enostaven recept za sladko razvajanje brez slabe vesti.

SESTAVINE:

  • 50 g fino mlete razmaščene kokosove moke
  • 20 g kakava
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 80 ml kokosovega olja
  • 60 ml medu / agavinega sirupa
  • 1/2 skodelice čokoladni kapljic / koščkov
  • 1/2 žličke vanilijeve paste

Opomba: 1 skodelica = 240 ml

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

V posodi zmešamo suhe sestavine: kokosovo moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol. V drugi posodi stepeno jajci skupaj s stopljenim kokosovim oljem (ne sme biti vroče!), medom in vanilijevo pasto. Mešanico mokrih sestavin primešamo suhim sestavinam. V testo vmešamo še čokoladne kapljice. Pustimo stati 5 minut, da kokosova moka vpije tekočino. Testo zajemamo z žlico, ga polagamo na pekač obložen s papirjem za peko in s pomočjo žlice oblikujemo ploske kupčke.

Piškote pečemo 12 – 15 minut.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE