Odličen zelenjavni kruh, ki vas bo navdušil z mehko teksturo in bogatim okusom.
SESTAVINE:
- 250 g naribanih zelenih bučk (ne ožetih)
- 50 g naribanega korenčka
- 100 g naribanega sira
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka
- 2 jajci
- 150 g kisle smetane
- 40 g masla (stopljeno in ohlajeno)
- 250 g moke
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlička soli
POSIP:
- nariban sir
POSTOPEK:
- Pečico segrejemo na 180 °C. Pripravimo model za kruh in ga obložimo s peki papirjem.
- V večji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
- V drugi skledi zmešamo jajca, kislo smetano in stopljeno maslo.
- Mokre sestavine postopoma vmešamo v suhe sestavine in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
- Dodamo nariban sir, nariban korenček, naribano zeleno bučo in sesekljan drobnjak ter vse skupaj dobro premešamo.
- Testo prelijemo v pripravljen model za kruh in ga poravnamo. Po želji posujemo z naribanim sirom.
- Kruh pečemo v predhodno ogreti pečici približno 40-50 minut oziroma dokler ni zlato rjave barve. Če želimo preveriti, da je kruh pečen, vanj zapičimo leseno palčko za nabodala. Če pride ven suha, je kruh pečen.
- Pečen kruh vzamemo iz pečice in pustimo 10 minut, da se nekoliko ohladi. Nato pa ga previdno vzamemo iz modela, odložimo na rešetko ter pustimo, da se popolnoma ohladi.

SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!
