Enostavna in božansko dobra kremna juha iz sladkega krompirja in kokosovega mleka.
SESTAVINE:
- 1 čebula
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička soli
- 3 srednje veliki sladki krompirji, olupljeni in narezani na kocke
- 3 stroki česna
- 1 jabolko, olupljeno in narezano na kocke
- 1/2 žličke mlete sladke / dimljene paprike
- 1 1/2 žličke jabolčnega kisa
- 3 skodelice zelenjavne jušne osnove (ali vode)
- 1 skodelica kokosovega mleka
- poper, po okusu
POSTOPEK:
- Segrevanje olja: Najprej v velikem loncu na srednji temperaturi segrejemo olje.
- Dodajanje čebule: Ko je olje vroče, dodamo sesekljano čebulo, malo soli in nekaj mletega popra. Pražimo, dokler čebula ne postane mehka, približno 5 do 8 minut.
- Dodajanje sladkega krompirja in jabolka: Nato v lonec dodamo sladki krompir in jabolko. Občasno premešamo in kuhamo, dokler se ne začneta mehčati, približno 5 do 8 minut.
- Dodajanje začimb: Dodamo sesekljan česen in sladko papriko. Dobro premešamo, da se začimbe enakomerno razporedijo.
- Dodajanje tekočin: Primešamo jabolčni kis, nato pa prilijemo 3 skodelice zelenjavne jušne osnove in kokosovo mleko. Juho zavremo, lonec pokrijemo in zmanjšamo temperaturo, da juha počasi vre.
- Kuhanje do mehkega: Kuhamo, dokler sladki krompir ni povsem mehak, kar traja približno 15 – 20 minut.
- Miksanje juhe: Juho nekoliko ohladimo, nato pa jo v delih prelijemo v mešalnik in zmiksamo do gladkega (to lahko storimo tudi s paličnim mešalnikom). Če je juha preveč gosta, dodamo še malo zelenjavne jušne osnove in ponovno zmešamo.
- Začinjanje in serviranje: Juho po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom. Postrežemo jo v skodelicah, po želji okrasimo s kapljicami kokosovega mleka in praženimi bučnimi semeni. Poleg ponudimo kruh.
Dober tek!

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA: