Kostanjeva omaka za testenine

Ta preprosta sezonska omaka iz kostanja je gosta, bogata in kremasta – odlična za testenine, njoke, torteline.

SESTAVINE:

  • 1 žlica masla / olivno olje
  • 1 čebula
  • 150 ml belega vina / voda
  • 150 g pretlačenega kuhanega kostanja
  • 200 ml smetane za kuhanje / sojina smetana za kuhanje / kisla smetana 
  • česen v prahu (neobvezno)
  • sol
  • poper

POSTOPEK:

Na maslu prepražimo čebulo. Zalijemo z belim vinom in na kratko pokuhamo. Nato dodamo kostanj in zalijemo s smetano za kuhanje. Počakamo, da omaka zavre in jo ponudimo skupaj s testeninami, njoki, tortelini …

Po vrhu lahko potresemo popečene gobice, koščke kuhanega kostanja, sesekljana sveža zelišča.

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X