Kremna juha z grahom, koprivami in čemažem

Lahka juha, ki prežene spomladansko utrujenost. 🙂

Kopriva in čemaž sta izjemno uporabna v kulinariki, saj nista le okusna popestritev našega jedilnika, ampak tudi zelo zdrava. Odličen način, da združimo ti dve zdravi sestavini, je, da si pripravimo slastno kremno juho, ki nas bo z obilico vitaminov in mineralov prijetno poživila in pregnala utrujenost.

SESTAVINE:

POSTOPEK:

Grah operemo in damo v lonec. Prelijemo z vodo, da je dobro prekrit. Ko zavre, nekoliko zmanjšamo ogenj, vmešamo 2 žlici ovsenih kosmičev in  začinimo. Kuhamo 20 minut. Nekaj minut pred koncem dodamo v lonec še koprive in čemaž. Ko je juha kuhana, jo s paličnim mešalnikom dobro premešamo, po okusu še začinimo in serviramo.

 

 


Še veliko zanimivih receptov za jedi iz sestavin nabranih v gozdu boste našli v kuharici

GOZDNA KUHINJA.

Leave a reply