Enostavno pripravljeni in zelo dobri polpeti brez mesa, jajc, mlečnih izdelkov in glutena.
SESTAVINE:
- 1 1/2 skodelice suhe rdeče leče
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlička soli
- začimbe po okusu: poper, paprika v prahu, curry v prahu
- olivno olje
POSTOPEK:
- Lečo namočimo v vodi za približno 3 ure, nato jo odcedimo.
- V električni sekljalnik (mešalnik) damo lečo, sesekljano čebulo, sesekljan česen, nariban korenček, sesekljan peteršilj, paradižnikovo mezgo, sol in začimbe po okusu.
- Mešamo dokler ne dobimo enotne mase.
- V ponvi segrejemo malo olivnega olja na srednji temperaturi.
- Iz mase z navlaženimi rokami oblikujemo polpete in jih polagamo na segreto ponev. Pečemo z obeh strani, dokler ne postanejo zlato rjavi.
- Ko so polpeti pečeni, jih odstranimo iz ponve in postrežemo s kakšno dobro omako in sezonsko solato.


Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA: