Lečini veganski polpeti

Enostavno pripravljeni in zelo dobri polpeti brez mesa, jajc, mlečnih izdelkov in glutena.

SESTAVINE:

  • 1 1/2 skodelice suhe rdeče leče
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlička soli
  • začimbe po okusu: poper, paprika v prahu, curry v prahu
  • olivno olje

POSTOPEK:

  1. Lečo namočimo v vodi za približno 3 ure, nato jo odcedimo.
  2. V električni sekljalnik (mešalnik) damo lečo, sesekljano čebulo, sesekljan česen, nariban korenček, sesekljan peteršilj, paradižnikovo mezgo, sol in začimbe po okusu.
  3. Mešamo dokler ne dobimo enotne mase.
  4. V ponvi segrejemo malo olivnega olja na srednji temperaturi.
  5. Iz mase z navlaženimi rokami oblikujemo polpete in jih polagamo na segreto ponev. Pečemo z obeh strani, dokler ne postanejo zlato rjavi.
  6. Ko so polpeti pečeni, jih odstranimo iz ponve in postrežemo  s kakšno dobro omako in sezonsko solato.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.