Brezglutenski lešnikovi poljubčki so lahki piškoti brez moke in masla, z bogatim okusom po lešnikih in cimetu, popolni za praznično sladkanje.
SESTAVINE:
- 3 beljaki
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 1 žlička cimeta
- 300 g mletih lešnikov
- 50 celih lešnikov
POSTOPEK:
Beljake stepemo v trd sneg. Počasi po žličkah dodajamo mleti sladkor in ves čas stepamo. Na koncu dodamo vaniljev sladkor. Tri žlice snega prihranimo, v preostalega pa zamešamo mlete lešnike in cimet. Iz lešnikove mase z mokrimi rokami oblikujemo približno za oreh velike kroglice in jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. V vsako kroglico naredimo vdolbinico in jo napolnimo s
sladkornim snegom, ki smo ga prihranili.
Na koncu vsako kroglico okrasimo s celim lešnikom. Pečemo pri 125 ºC 25–30 minut.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE