Nadvse enostaven recept za sadno proseno kašo iz pečice brez predhodnega kuhanja kaše. Vse sestavine naložiš v pekač, daš v pečico in čakaš. Rezultat pa je okusna, zdrava in sočna poslastica, ki si jo lahko privoščiš tako za zajtrk, večerjo, kot tudi namesto sladice.
SESTAVINE:
- 200 g prosene kaše
- 1 l mleka (navadno / rastlinsko)
- ščep soli
- 2 -3 žlice sladkorja
- vanilja v prahu
- cimet
- naribana limonina lupinica
- 1/2 skodelice suhega sadja (slive, marelice, fige, rozine …)
- 1 banana, narezana na kolute / naribano jabolko / drugo sveže sadje (neobvezno)
- 2 žlici sladke smetane / kisle smetane / kokosov jogurt
- kokosova maščoba (za namastitev pekača)
POSTOPEK:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Proseno kašo dobro speremo in poparimo z vrelo vodo, da izgubi grenak priokus.
Pekač (velikosti cca 26 x 17cm) namastimo. Odcejeno proseno kašo razporedimo po dnu pekača, posujemo jo s sadjem, začimbami in sladkorjem. Nato vse skupaj prelijemo z mlekom in pekač postavimo v segreto pečico.
Proseno kašo s sadjem pečemo cca 1 uro. 20 min pred koncem peke površino pečene kaše premežemo z dvema žlicama smetane / jogurta.
Pečeno proseno kašo s sadjem uživamo toplo ali hladno.
NAJ VAŠ OTROK USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA!