Pečena prosena kaša s sadjem

Nadvse enostaven recept za sadno proseno kašo iz pečice brez predhodnega kuhanja kaše. Vse sestavine naložiš v pekač, daš v pečico in čakaš. Rezultat pa je okusna, zdrava in sočna poslastica, ki si jo lahko privoščiš tako za zajtrk, večerjo, kot tudi namesto sladice.

SESTAVINE:

  • 200 g prosene kaše
  • 1 l mleka (navadno / rastlinsko)
  • ščep soli
  • 2 -3 žlice sladkorja
  • vanilja v prahu
  • cimet
  • naribana limonina lupinica
  • 1/2 skodelice suhega sadja (slive, marelice, fige, rozine …)
  • 1 banana, narezana na kolute / naribano jabolko / drugo sveže sadje (neobvezno)
  • 2 žlici sladke smetane / kisle smetane / kokosov jogurt
  • kokosova maščoba (za namastitev pekača)

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

Proseno kašo dobro speremo in poparimo z vrelo vodo, da izgubi grenak priokus.

Pekač (velikosti cca 26 x 17cm) namastimo. Odcejeno proseno kašo razporedimo po dnu pekača, posujemo jo s sadjem, začimbami in sladkorjem. Nato vse skupaj prelijemo z mlekom in pekač postavimo v segreto pečico.

Proseno kašo s sadjem pečemo cca 1 uro. 20 min pred koncem peke površino pečene kaše premežemo z dvema žlicama smetane / jogurta.

Pečeno proseno kašo s sadjem uživamo toplo ali hladno.


NAJ VAŠ OTROK USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA!