Ploščati kruh s humusom in zelenjavo

Najbolj preprosto testo iz moke in jogurta obloženo s humusom, zelenjavo in pečeno čičeriko. Odlično za malico, predjed ali lahek samostojni obrok.

SESTAVINE:

(za dva ploščata kruha)

TESTO:

  • 200 g moke (bela gladka / pirina / polnozrnata)
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 150 g jogurta (grški, navadni, veganski)
  • 1 ščep soli
  • olivno olje (za premaz)

OBLOGA:

  • 3/4 – 1 skodelice humusa (recept za domači BUČNI HUMUS>>> TUKAJ)
  • 1 rdeča paprika
  • Šopek kodrastega ohrovta
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1/2 skodelice hrustljavo pečene čičerike (recept>>> TUKAJ)
  • sezamova semena
  • sol in poper, po okusu
  • olivno olje

POSTOPEK:

Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo, dodamo jogurt ter zamesimo testo. Ko je testo pripravljeno, ga pustimo stati 10 minut.

Medtem pripravimo oblogo: rdečo papriko očistimo, odstranimo semenje in jo narežemo na 5 mm široke trakove.

Kodrolistnemu ohrovtu odstranimo steblo in ga raztrgamo na manjše kose.

Rdečo čebulo olupimo in grobo sesekljamo.

Testo razdelimo na dva dela in ju razvaljamo na cca 5 mm debelo, po potrebi dodamo še malo moke, da testo ne bo lepljivo.

Pečico ogrejemo na 260 stopinj C. Ploščat kruh položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pred peko ga lahko premažemo z olivnim oljem, ni pa nujno. Pečemo ga približno 8 – 10 minut, da se zlato rjavkasto obarva.

Medtem ponev premažemo z oljem, jo segrejemo in med mešanjem na hitro popražimo rdečo papriko in ohrovt (približno 5 minut). ⁣Solimo in popramo po okusu.

Po toplem kruhu namažemo humus. Obložimo ga s popečeno rdečo papriko, ohrovtom, sesekljano svežo čebulo, hrustljavo pečeno čičeriko ter na koncu potresemo s sezamovimi semeni in rahlo pokapamo z olivnim oljem.

FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie