Preprosta sadna solata

Zelo prilagodnjiv in enostaven recept za sadno solato sestavljen iz svežega sezonskega sadja po izbiri in preprostega preliva, ki poskrbi za posebno svežino in okus. Privoščite si jo kot osvežujoč poletni zajtrk ali zdravo sladico.

SESTAVINE:

  • 4 skodelice različnega svežega sadja (npr. jabolka, banane, jagode, ananas, grozdje, mango, hruške, melone, breskve, maline, borovnice itd.)
  • Sveža meta ali bazilika (po okusu)

PRELIV:

  • sok 2 pomaranč (približno 1/2 skodelice)
  • 2 žlici medu / agavinega sirupa
  • 1 žlička naribane ekološke pomarančne / limonove lupinice (opcijsko, za dodaten okus)

POSTOPEK:

  1. Iztisnemo sok iz dveh pomaranč, ga prelijemo v majhno posodico in mu primešamo 2 žlici medu. Po želji lahko dodamo tudi 1 žličko naribane pomarančne lupinice za dodaten okus. Pazimo, da naribamo samo zunanjo oranžno plast lupine, da se izognemo grenkobi bele notranje plasti. Dobro premešamo sestavine, da se med popolnoma raztopi.
  2. Sadje po izbiri operemo in narežemo na ugrizne velike kose ali kocke. Pazimo, da bodo narezani koščki približno enako veliki.
  3. V večji posodi zmešamo vse vrste sadja in ga prelijemo s pripravljenim prelivom.
  4. Dobro premešamo, da se sadje enakomerno prepoji s prelivom.
  5. Za nekaj dodatne svežine in arome lahko po želji dodamo sveže narezano meto ali baziliko.
  6. Sadno solato postrežemo hladno. Da se okusi bolje povežejo, jo lahko za nekaj ur postavimo v hladilnik.
  7. Sadno solato lahko ponudimo kot sladico s stepeno sladko smetano. Lahko pa jo kombiniramo z jogurtom za osvežujoč in hranljiv zajtrk.

SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!