Prosene Rafaelo kroglice z Nutello

Hitro narejena, slastna, drugačna, zdrava, brezglutenska in veganska različica priljubljenih kokosovih posladkov z dodatkom čokoladno – lešnikovega namaza. Recept, ki bo razveselil vse sladkosnede ljubitelje Raffaelo kroglic in Nutelle.

 

SESTAVINE:

  • 2 skodelici kokosove moke + nekaj za valjanje kroglic v njej
  • 2 skodelici kuhane prosene kaše 
  • 4 – 6 žlic agavinega sirupa / medu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • nekaj žlic čokoladno-lešnikovega namaza (RECEPT za zdravo, domačo različico TUKAJ)

POSTOPEK:

V multipraktik vsujemo kokosovo moko, pokrijetemo s pokrovom in začnemo miksati. Ko bo moka začela postajati mastna in lepljiva, se bo oprijemala sten multipraktika, zato jo bomo morali nekajkrat postrgati s sten posode. Z mikasnjem nadaljujemo dokler ni več sledu o mrvicah in dobimo kremasto homogeno zmes. Nato kokosovi masi dodamo kuhano proseno kašo, agavin sirup in vaniljo. Miksamo toliko časa, da dobimo gladko maso, ki jo nato za 30 minut postavimo v hladilnik.

Maso vzamemo iz hladilnika, iz posode z žlico zajemamo maso, ki jo med dlanmi oblikujemo kroglico ter povaljamo v kokosovi moki.

Kroglice postavimo v hladilnik, kjer naj počivajo vsaj 2 uri, da se ohladijo in malce strdijo.

Nato v vsako kroglico naredimo luknjo (pomagamo si lahko s plastično slamico) ter v luknjo s pomočjo dekorirne vrečke z nastavkom nabrizgamo čokoladno-lešnikov namaz.


Recept iz knjige

#sladice

NAJBOLJŠE SLADICE SLOVENSKIH BLOGERJEV