Recept za božanski domač čokoladno – lešnikov namaz, ki ga je povsem enostavno pripraviti, povrhu vsega pa vsebuje same zdrave sestavine. Se vam zdi nemogoče? Preizkusite spodnji recept in se prepričajte sami!
SESTAVINE:
- pol avokada
- 6 žlic kakava v prahu
- 1/4 skodelice mehkih datljev (brez koščic)
- 1 žlica agavinega ali javorjevega sirupa (oz. sladkamo po okusu)
- 1/2 žličke vanilje v prahu
- 1/2 skodelice praženih lešnikov
- 1/3 – 2/3 skodelice tekočine (mleko/kava/voda/rastlinsko mleko/smetana …)
- ščepec soli
POSTOPEK:
Vse sestavine, razen lešnikov in tekočine, damo v mešalnik in zmeljemo, da dobimo gladko zmes.
Lešnike razporedimo jih po pekaču in jih za 15 do 20 minut pustimo v pečici na 130 ºC. Nato lešnike zmanemo v kuhinjski krpi, da odstranimo rjavo kožico. Lešnike damo v mešalnik k ostalim sestavinam in jih zmeljemo do željene velikosti.
Na koncu dodajamo še tekočino – približno 1/2 skodelice oziroma glede na naše želje, kakšno konsistenco želimo.
Domač čokoladno-lešnikov namaz predenemo v čist kozarček za vlaganje, ki ga dobro zapremo in shranimo v hladilnik.
NASVETI:
■ Če namaz pripravljamo s posušenimi datlji, jih 30 minut pred uporabo namočimo v toplo vodo.
Vir: kulinarična knjiga Gozdna kuhinja
1 Comment
Leave a reply