Hitro pripravljena kremasta in osvežilna sladica, ki vedno navduši.
SESTAVINE:
- 150 g mehkih otroških biskvitnih piškotov za tiramisu (Savoiardi oz. baby)
MASKARPONEJEVA KREMA
- 500 g kremnega sirčka (mascarpone)
- 250 ml sladke smetane
- 1 žlička vanilijevega izvlečka
- 2 – 3 žlice sladkorja v prahu
NAVLAŽITEV
- 120 ml čokoladnega mleka / hladne kave ( brezkofeinske za otroke)
GANAŠ
- 120 g čokolade
- 150 ml mleka
- Ščepec soli
POSIP
- temna čokolada in kakav v prahu za posip
POSTOPEK:
GANAŠ: v vročem mleku raztopimo čokolado ter dodamo ščepec soli. Pustimo, da se vse skupaj ohladi.
MASKARPONEJEVA KREMA: v večji skledi ročno stepemo maskarpone in vanilijev izvleček. Da dobimo gladko, kremno mešanico. Sladko smetano in sladkor stepemo, da se začnejo tvoriti mehki vršički. Polovico stepene smetane nežno vmešamo v maskarpone. Ko se povežeta, nežno vmešamo še preostalo smetano.
NAVLAŽITEV PIŠKOTOV / SESTAVLJANJE SLADICE: Vsak piškot za manj kot sekundo namočimo v čokoladno mleko / kavo.
Vsakega nalomimo na 4 koščke, ki jih položimo na dno kozarcev. Po piškotih porazdelimo žlico ganaša in dve žlici maskarponejeve kreme.
Postopek ponovimo še enkrat, po vrhu potresemo kakav v prahu in po želji okrasimo. Kozarce s tiramisujem postavimo v hladilnik za vsaj 1–2 uri.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
Ne pozabi dodati tega recepta v svoj kuharski zvezek, da bo vedno pri roki.