Tiramisu v kozarcu

Hitro pripravljena kremasta in osvežilna sladica, ki vedno navduši.

SESTAVINE:

  • 150 g mehkih otroških biskvitnih piškotov za tiramisu (Savoiardi oz. baby)

MASKARPONEJEVA KREMA

  • 500 g kremnega sirčka (mascarpone)
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 žlička vanilijevega izvlečka
  • 2 – 3 žlice sladkorja v prahu

NAVLAŽITEV

  • 120 ml čokoladnega mleka / hladne kave ( brezkofeinske za otroke) 

GANAŠ

  • 120 g čokolade
  • 150 ml mleka
  • Ščepec soli

POSIP

  • temna čokolada in kakav v prahu za posip

POSTOPEK:

GANAŠ: v vročem mleku raztopimo čokolado ter dodamo ščepec soli. Pustimo, da se vse skupaj ohladi.

MASKARPONEJEVA KREMA: v večji skledi ročno stepemo maskarpone in vanilijev izvleček. Da dobimo gladko, kremno mešanico. Sladko smetano in sladkor stepemo, da se začnejo tvoriti mehki vršički. Polovico stepene smetane nežno vmešamo v maskarpone. Ko se povežeta, nežno vmešamo še preostalo smetano.

NAVLAŽITEV PIŠKOTOV / SESTAVLJANJE SLADICE: Vsak piškot za manj kot sekundo namočimo v čokoladno mleko / kavo. 

Vsakega nalomimo na 4 koščke, ki jih položimo na dno kozarcev.  Po piškotih porazdelimo žlico ganaša in dve žlici maskarponejeve kreme.

Postopek ponovimo še enkrat, po vrhu potresemo kakav v prahu in po želji okrasimo​​. Kozarce s tiramisujem postavimo v hladilnik za vsaj 1–2 uri.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


Ne pozabi dodati tega recepta v svoj kuharski zvezek, da bo vedno pri roki.

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X