Torta ježek

Izdelava te očarljive torte v obliki ježka je enostaven in zanimiv postopek, v katerega lahko pogumno vključimo otroke in skupaj razvijamo kulinarične spretnosti. Končni izdelek bo zagotovo razveselil vse sladkosnede – ne samo s svojim prikupnim videzom, temveč tudi s slstnim okusom. Ustvarjalno delo pa bo pričaralo dragocene minute družinskega veselja in nepozabne spomine.

SESTAVINE:

BISKVIT: 

(tortni model premera 25 -26 cm)

  • 1 lonček (180 g) navadnega jogurta  (tekoči / trdi)
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 3 jajca
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • ½ jogurtovega lončka kokosovega / sončničnega olja
  • 1 vanilijev sladkor
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • ščepec soli

PREMAZ BISKVITA:

BANANIN NADEV:

  • 2 banani
  • nekaj žlic vanilijevega / bananinega pudinga (zadostovala bo 1/2 vrečke pudinga + 250 ml mleka)

ČOKOLADNA KREMA:

  • 1 vrečka čokoladne kreme za torte, Dr. Oetker

DEKORACIJA:

  • bobi palčke
  • temna čokolada
  • marcipan (za oči in nosek)

POSTOPEK:

BISKVIT:  V večji posodi z električnim mešalnikom penasto umešamo jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo jogurt, olje, moko s pecilnim praškom ter ščepec soli.

Ko dobimo gladko testo brez grudic, testo vlijemo v okrogel pekač (premera 25- 26 cm), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Biskvit pečemo 30 – 40 minut v pečici ogreti na 180 °C.

Čas peke je odvisen od pečice. Če je biskvit dovolj pečen preverimo z leseno palčko – če na njej ni ostankov mase, je pečen.

Biskvit ohladimo, nato ga narežemo na pol. Vsako polovico premažemo z Nutelo.

BANANIN NADEV:

Banani narežemo na kolute in razporedimo po premazanem biskvitu.

Po navodilih proizvajalca skuhamo vanilijev puding (v vročega lahko vmešamo še malo bananinega pireja).

Še topel puding razporedimo po banananih, nato počakamo da se ohladi.

ČOKOLADNA KREMA:

Medtem pripravimo čokoladno kremo po navodilih proizvajalca.

1/3 kreme razporedimo čez bananin nadev. Na kremo položimo drugo polovico biskvita in ga po vrhu namažemo s čokoladno kremo.

Torto narežemo na kose in jih sestavimo v obliko ježka kot je prikazamo na fotografijah.

Ježka premažemo s preostlo čokoladno kremo.  Torto postavimo na hladno za vsaj 2 uri, da se krema strdi.

 

DEKORACIJA:

Medtem pripravimo dekoracijo.

Bobi balčke oblijemo s čokolado.

Iz marcipana in temne čokolade izdelamo dva ploščata kroga za oči in kroglico za smrček.

Torto okrasimo in postrežemo.


error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.