Veganski fižolovi browniji

Zdravi fižolovi browniji brez moke in sladkorja, sladkani z datlji ter obogateni z ovsenimi kosmiči. Polni vlaknin in hranljivih snovi, so idealna sladica za vse čokoholike, ki želijo uživati brez slabe vesti.

SESTAVINE:

(1 skodelica je 240 ml)

  • 280 g kuhanega (črnega / rjavega) fižola
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 40 g ovsenih kosmičev
  • 1/4 žličke soli
  • 80 g mehkih datljev
  • 1/4 skodelice kokosove maščobe / mleka
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 – 2/3 skodelice čokoladnih koščkov / kapljic
  • 1/4 žličke cimeta
  • 1/2 žličke instant kave v prahu
  • nekaj kapljic rumove arome (neobvezno)

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 175 stopinj.

Ovsene kosmiče drobno zmeljemo v sekljalniku ali mlinčku za kavo.

Kuhan fižol in mehke datlje stresemo v kuhinjski mešalnik in sestavini zmeljemo do gladke mase. Dodamo vse ostale sestavine razen čokoladnih koščkov in sestavine ponovno zmešamo do gladkega. Na koncu dodamo še koščke / kapljice čokolade in zmes še ročno premešamo.

Manjši pekač obložimo s papirjem za peko in vanj nadevamo pripravljeno zmes. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 20 -25 minut oz. toliko časa, dokler ni pečeno (preverimo z zobotrebcem, ki mora ostati čist).

Odstanimo iz pečice, počakamo, da se sladica ohladi, nato pa jo odstranimo iz pekača in narežemo.

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X