Čokoladni mousse z okusom pomaranče je zelo preprosta veganska sladica, svežega okusa, ki jo lahko postrežemo v kozarčkih ali pa za serviranje uporabimo kar prazne polovičke pomaranče.
SESTAVINE:
- 75 g temne čokolade
- 1 avokado
- 1 – 2 velika, mehka in razkoščičena datelja (Medjool)
- 1 pločevinka dobro ohlajenega kokosovega mleka
- 1/4 skodelice pomarančnega soka
- 1 žlička naribane pomarančne lupine (bio)
- 1 žlička valiljeve paste
- ščepec soli
DEKORACIJA:
- kokosova smetana
- naribana temna čokolada
POSTOPEK:
Pločevinko kokosovega mleka za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se krema strdi in loči od vode.
Nad soparo stopimo čokolado.
Odpremo pločevinko kokosovega mleka in z vrha postrgamo gosto kremo. V mešalnik damo 1/2 skodelice kokosove kreme, avokado, 1-2 datelja, pomarančni sok, pomarančno lupinico, vaniljevo pasto in ščepec soli ter mešamo, da dobimo gladko kremo.
Dodamo ohlajeno stopljeno čokolado in na hitro premešamo, da se sestavine lepo povežejo.
Kremo nadevamo v manjše kozarčke ali prazne polovičke pomaranče in jo za najmanj 30 minut postavimo v hladilnik.
Okrasimo s stepeno kokosovo smetano in naribano temno čokolado.
RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek The Foodie
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!