Omamna sladica iz suhih sliv, datljev in orehov. Priprava je hitra in enostavna, ter brez pečenja! Poskusite!
SESTAVINE:
- 1 skodelica suhih sliv (brez koščic)
- 1/3 skodelice datljev (brez koščic)
- 1/2 skodelice orehovih jedrc
- 50 g temne čokolade
- 4 žlice kakava v prahu
- vanilja v prahu
- cimet (neobvezno)
- rum (neobvezno)
- 1 žlica kokosove moke
POSTOPEK:
Najprej v multipraktiku zmešamo suhe slive, datlje, polovico orehov, kakav v prahu, venilijo, cimet in rum. Nato nad soparo stopimo temno čokolado. Stopljeno čokolado in preostalo polovico orehovih jedrc primešamo sadno-orehovi mešanici. Čokoladno zmes stresemo na peki papir in z rokami oblikujemo v podolgovat svaljek, ki je podoben salami. Čokoladno salamo za 30 minut shranimo v hladilnik. Ohlajeno salamo vzamemo iz hladilnika in povaljamo v kokosovi moki. Z ostrim nožem jo narežemo na rezine in ponudimo.
FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie
Recept iz knjige
Leave a reply