Štirje kremni sadni namazi

Sladki sadni namazi, ki se priležejo za zajtrk ali večerjo in jih obožujejo tudi otroci.

Sadni skutni namaz (iz 3 sestavin)

SESTAVINE:

  • 250 g skute
  • 0.6 dcl sladke smetane
  • 200 g jagod (borovnic, malin,…)

POSTOPEK:

Skuto pretlačimo, dodamo z vilico pretlačene jagode (ali borovnice, maline…) sladko smetano in vse skupaj dobro premešamo.


SKUTNI NAMAZ z jagodami/malinami

SESTAVINE:

  • 200 g sveže skute
  • 150 g svežih jagod ali malin
  • 20 – 30 g sladkorja ali medu
  • sok 1/2 limone (neobvezno)

POSTOPEK:

Skuto pretlačimo, dodamo z vilico pretlačene jagode ali maline, sladkor / med, limonin sok in vse skupaj dobro premešamo.


Malinov namaz

SESTAVINE:

  • 100 g mešanice oreščkov in rozin (študentska hrana)
  • 80 g malin 
  • 2 žlici pasirane skute / kremnega sira / tofuja
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 2 žlici limovinega soka
  • 1 majhno jabolko
  • 2 žlici medu / agavinega sirupa
  • 2 ščepca mletega cimeta
  • 2 žlici mehkih ovsenih kosmičev

POSTOPEK:

Pripravimo jagodičevje, očistimo ga, po potrebi operemo in osušimo. Jabolko olupimo in narežemo na manjše koščke. Vse sestavine damo v multipraktik in dobro zmešamo. Namaz se prileže za zajtrk ali večerjo, namažemo ga na rezine svežega ali popečenega kruha.

 


Veganski jagodni “cheesecake” namaz

 

SESTAVINE:

  • 2 skodelici očiščenih in narezanih jagod 
  • 4 žlice javorjevega / agavinega sirupa
  • 1 1/2 skodelice indijskih oreščkov, predhodno namočenih vsaj 2 uri
  • 1 1/2 – 2 žlici svežega limoninega soka
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1/8 žličke soli
  • 1 žlička vanilije v prahu

POSTOPEK:

Jagode in 1 žlico javorjevega / agavinega sirupa damo v multipraktik in dobro zmešamo, da dobimo kašo. Sadno kašo damo v kozico, zavremo ter na zmernem ognju kuhamo 15 – 20 minut. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Medtem pripravimo kremo iz indijskih oreščkov, 3 žlic javorjevega / agavinega sirupa, svežega limoninega soka, kokosovega olja, ščepca soli in vanilije v prahu. Sestavine mešamo v multipraktiku toliko časa, da dobimo kremasto zmes. To nato postavimo v hladilnik za 15 – 20 minut.  Ko sta obe zmesi ohlajeni, ju združimo in ročno zmešamo, da se lepo povežeta. 


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.

Leave a reply