Grški jogurt z medom, figami in granolo

Preizkusite slastno kombinacijo grškega jogurta z medom, svežimi ali pečenimi figami, meto in granolo. Sveže fige bodo zagotovile sočnost, medtem ko pečene fige dodajo karameliziran okus in mehko teksturo. S tem enostavnim receptom boste zagotovo navdušili vse člane družine. Odlično kot osvežilen zajtrk ali zdrav posladek čez dan.

SESTAVINE:

(za 4 porcije)

  • 8 svežih fig
  • 2,5 skodelice grškega jogurta
  • ½ skodelice granole (recept za preprosto domačo granolo najdete TUKAJ) / sesekljanih orehov
  • ½ skodelice medu
  • ½ skodelice svežih listov mete
  • nekaj svežih malin (neobvezno)

POSTOPEK:

Fige lahko uporabimo sveže ali pečene.

Za pečeno različico : fige prerežemo na pol in jih s prerezano stranjo navzgor položimo na pekač. Prerezano stran vsake fige premažemo s ½ žličke medu.
Fige pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 10 – 12 minut, dokler se ne zmehčajo. Vzamemo iz pečice in pustimo 5 do 10 minut, da se ohladijo.
Za vsako porcijo uporabimo približno ½ skodelice jogurta, ki ga nadevamo v skodelice ali kozarce. Po vrhu razporedimo rezine svežih ali pečenih fig. Potresemo z nekaj granole / sesekljanih orehov, malinami, listi sveže mete in pokapamo s približno 1 žlico medu.



SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!