Karamelizirane banane so odlična izbira, ko si želimo “na hitro” pripravili nekaj sladkega in zdravega.
SESTAVINE:
- 2 banani
- 1/2 žlice kokosove maščobe
- 1 žlica agavinega sirupa / medu
- 1/4 skodelice sveže stisnjenega pomarančnega soka
- cimet
- rum, po okusu (neobvezno)
DODATKI:
- jogurt (grški / kokosov)
- sladoled
- stepena sladka smetana
- granola
POSTOPEK:
Banane olupimo in narežemo na kolesca.
V ponvi stopimo kokosovo maščobo, na katero stresemo narezane banane. Dodamo sladilo, precejen pomarančni sok in rum. Na živahnem ognju jih kuhamo 4 minute; vmes jih enkrat obrnemo. Karamelizirane banane potresemo s cimetom in jih penovko poberemo iz ponve. Postrežemo s kupčkom stepene sladke smetane, kepico sladoleda ali jogurtom in granolo.
SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE
NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.