Pečena ovsena kaša z banano in arašidovim maslom

Ta pečena ovsena kaša z banano in arašidovim maslom je odličen zdrav zajtrk ali sladica brez dodanega sladkorja. Priprava je preprosta, okus pa bogat in naravno sladek zahvaljujoč bananam in datljem.

SESTAVINE:

  • 2 skodelici ovsenih kosmičev
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ¼ žličke soli
  • 2 zelo zreli banani
  • 1 ½ skodelice mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
  • ¼ skodelice kremastega arašidovega masla
  • 4 datlji, izkoščičeni
  • 1 žlica mletih lanenih semen
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 pest koščkov temne čokolade ali čokoladnih kapljic (neobvezno)

POSTOPEK:

Segrejemo pečico na 180 °C in rahlo namastimo pekač.

V veliki posodi zmešamo ovsene kosmiče, cimet, pecilni prašek in sol.

V blenderju zmeljemo banane, arašidovo maslo in datlje, dokler ne dobimo gladke mase. Nato v blender dodamo še mandljevo mleko, lanena semena in vaniljev ekstrakt ter vse skupaj še enkrat zmešamo. Pustimo, da zmes stoji 5 minut, da lanena semena nabreknejo.

Tekočo mešanico vlijemo v posodo z ovsenimi kosmiči in po želji dodamo koščke čokolade ter vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine enakomerno povežejo.

Pripravljeno zmes enakomerno razporedimo v pekač. Pečemo 35-40 minut oziroma dokler kaša ni zlato zapečena in čvrsta.

Ko vzamemo iz pečice, pustimo, da se rahlo ohladi, preden postrežemo.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE