Preproste za pripravo, polnozrnate marmeladne ploščice z ovsenimi kosmiči, krhkim testom in bogatim marmeladnim nadevom so odlična izbira za hitre sladke prigrizke.
SESTAVINE:
- 125 g polnozrnate moke
- 80 g rjavega sladkorja
- 1/2 žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 1/2 žličke cimeta
- 80 g ovsenih kosmičev
- 100 g masla (mehko)
- 1 žlica kisle smetane
- naribana lupinica 1/2 limone
- 1 čajna žlička vanilijeve arome ali 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
NADEV:
- marmelada po izbiri (priporočamo malinovo, jagodno ali drugo sadno marmelado)
POSTOPEK:
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Zgnetemo vse sestavine za testo, da dobimo enotno mešanico.
- Dobro polovico testa na drobno razdrobimo po pekaču (20 cm x 30 cm), obloženem s peki papirjem. Drobce testa s prsti pritisnemo po dnu pekača, tako da je celotno dno pokrito.
- Testo premažemo z izdatno količino marmelade, pri čemer pustimo približno 1 cm prostega roba ob robovih pekača.
- Ostanek testa razdrobimo po marmeladi in ga rahlo pritisnemo s prsti, da izravnamo površino.
- Pečemo dobre pol ure, oziroma dokler se robovi in površina ne obarvajo zlato rjavo.
- Ko se piškotki povsem ohladijo, jih razrežemo na majhne rezine velikosti piškota (približno 4 cm x 5 cm).

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE
