Polnozrnate marmeladne ploščice

Preproste za pripravo, polnozrnate marmeladne ploščice z ovsenimi kosmiči, krhkim testom in bogatim marmeladnim nadevom so odlična izbira za hitre sladke prigrizke.

SESTAVINE:

  • 125 g polnozrnate moke
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 100 g masla (mehko)
  • 1 žlica kisle smetane
  • naribana lupinica 1/2 limone
  • 1 čajna žlička vanilijeve arome ali 1/2 čajne žličke vanilije v prahu

NADEV:

  • marmelada po izbiri (priporočamo malinovo, jagodno ali drugo sadno marmelado)

POSTOPEK:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. Zgnetemo vse sestavine za testo, da dobimo enotno mešanico.
  3. Dobro polovico testa na drobno razdrobimo po pekaču (20 cm x 30 cm), obloženem s peki papirjem. Drobce testa s prsti pritisnemo po dnu pekača, tako da je celotno dno pokrito.
  4. Testo premažemo z izdatno količino marmelade, pri čemer pustimo približno 1 cm prostega roba ob robovih pekača.
  5. Ostanek testa razdrobimo po marmeladi in ga rahlo pritisnemo s prsti, da izravnamo površino.
  6. Pečemo dobre pol ure, oziroma dokler se robovi in površina ne obarvajo zlato rjavo.
  7. Ko se piškotki povsem ohladijo, jih razrežemo na majhne rezine velikosti piškota (približno 4 cm x 5 cm).

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE