Umešana jajca s šparglji

Umešana jajca s šparglji so popolna izbira za hranilen zajtrk ali hitro večerjo.

SESTAVINE:

1 skodelica = 240 ml

  • 1 ½ žlice masla
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlica narezanih mladih čebulic (zeleni del)
  • ¼ skodelice naribanega sira
  • 4 šparglji (odstranimo spodnji oleseneli del, narežemo na koščke)

POSTOPEK:

Pripravimo jajčno mešanico:
V srednje veliki skledi stepemo jajci z ½ žlice stopljenega masla. Stepamo približno 2 minuti, da postaneta jajci lepa in zračna. Nato dodamo nariban sir in narezano mlado čebulo ter vse dobro premešamo.

Pripravimo šparglje:
Špargljem odlomimo trde spodnje dele (tam kjer se sami zlomijo), nato jih narežemo na približno 2–3 cm dolge koščke.

Popečemo šparglje:
V ponev dodamo preostalo 1 žlico masla. Segrejemo na srednje visoko temperaturo, nato dodamo narezane šparglje. Pražimo jih 2–3 minute in pogosto premešamo, da ostanejo čvrsti, a rahlo zmehčani.

Dodamo jajca:
Temperaturo zmanjšamo na nizko in v ponev s šparglji vlijemo jajčno zmes. Nežno in pogosto mešamo, dokler jajca niso popolnoma zakrknjena, a še vedno mehka in puhasta – približno 2 minuti.

Začinimo in postrežemo:
Začinimo s soljo in poprom po okusu. Postrežemo takoj – najboljša so sveže pripravljena!


ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S ŠPARGLJI NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA: