Umešana jajca s šparglji so popolna izbira za hranilen zajtrk ali hitro večerjo.
SESTAVINE:
1 skodelica = 240 ml
- 1 ½ žlice masla
- 2 veliki jajci
- 1 žlica narezanih mladih čebulic (zeleni del)
- ¼ skodelice naribanega sira
- 4 šparglji (odstranimo spodnji oleseneli del, narežemo na koščke)
POSTOPEK:
Pripravimo jajčno mešanico:
V srednje veliki skledi stepemo jajci z ½ žlice stopljenega masla. Stepamo približno 2 minuti, da postaneta jajci lepa in zračna. Nato dodamo nariban sir in narezano mlado čebulo ter vse dobro premešamo.
Pripravimo šparglje:
Špargljem odlomimo trde spodnje dele (tam kjer se sami zlomijo), nato jih narežemo na približno 2–3 cm dolge koščke.
Popečemo šparglje:
V ponev dodamo preostalo 1 žlico masla. Segrejemo na srednje visoko temperaturo, nato dodamo narezane šparglje. Pražimo jih 2–3 minute in pogosto premešamo, da ostanejo čvrsti, a rahlo zmehčani.
Dodamo jajca:
Temperaturo zmanjšamo na nizko in v ponev s šparglji vlijemo jajčno zmes. Nežno in pogosto mešamo, dokler jajca niso popolnoma zakrknjena, a še vedno mehka in puhasta – približno 2 minuti.
Začinimo in postrežemo:
Začinimo s soljo in poprom po okusu. Postrežemo takoj – najboljša so sveže pripravljena!
ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S ŠPARGLJI NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA:
