Okusna in enostavna veganska sladica.
SESTAVINE:
PODLAGA:
- 200 g polnozrnatih veganskih piškotov
- 50 g kokosovega olja / veganskega masla
ČOKOLADNA KREMA:
- 250 g kuhanega, olupljenega in narezanega sladkega krompirja
- 150 – 175 g temne čokolade
- 3 žlice agavinega sirupa
- 1/4 žličke vanilije v prahu
POSIP:
- praženi lešniki
- sol (neobvezno)
POSTOPEK:
Okrogel pekač za pite (premera 18 cm) premažemo s kokosovim oljem in ga obložimo s papirjem za peko (na ta način se bo papir lepo oprijel stranic modela).
Pečico segrejemo na 175°C.
Piškote zmeljemo v multipraktiku ali jih damo v plastično vrečko in jih z valjarjem ali drugim orodjem zdrobimo. Ko so piškotne drobtine pripravljene, jih prelijemo s stopljenim kokosovim oljem / maslom.
Dobro premešamo, da dobimo drobtinasto testo. Pripravljeno testo stresemo v model, ga čvrsto pritisnemo na dno in postavimo v pečico.
Pečemo približno 5 minut ali dokler skorja ni zlato rjava.
Čokoladna krema iz sladkega krompirja: skuhamo sladki krompir. Še vročega stresemo v multipraktiku, dodamo ostale sestavine za čokoladno kremo in mešamo dokler ne dobimo gladke kreme.
Čokoladno kremo vlijemo na testo in zgladimo s hrbtno stranjo žlice. Potresemo z lešniki in z malo morske soli.
Sladico postavimo v hladilnik za vsaj 2-4 ure, da se popolnoma strdi.
Ta slasten recept je iz svojega zvezka receptov delila strastna veganska kuharica Andrea.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE