Veganska čokoladna pita iz sladkega krompirja

Okusna in enostavna veganska sladica.

SESTAVINE:

PODLAGA:

  • 200 g polnozrnatih veganskih piškotov
  • 50 g kokosovega olja / veganskega masla

ČOKOLADNA KREMA:

  • 250 g kuhanega, olupljenega in narezanega sladkega krompirja
  • 150 – 175 g temne čokolade
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • 1/4 žličke vanilije v prahu

POSIP:

  • praženi lešniki
  • sol (neobvezno)

POSTOPEK:

Okrogel pekač za pite (premera 18 cm) premažemo s kokosovim oljem in ga obložimo s papirjem za peko (na ta način se bo papir lepo oprijel stranic modela).
Pečico segrejemo na 175°C.
Piškote zmeljemo v multipraktiku ali jih damo v plastično vrečko in jih z valjarjem ali drugim orodjem zdrobimo. Ko so piškotne drobtine pripravljene, jih prelijemo s stopljenim kokosovim oljem / maslom.
Dobro premešamo, da dobimo drobtinasto testo. Pripravljeno testo stresemo v model, ga čvrsto pritisnemo na dno in postavimo v pečico.
Pečemo približno 5 minut ali dokler skorja ni zlato rjava.
Čokoladna krema iz sladkega krompirja: skuhamo sladki krompir. Še vročega stresemo v multipraktiku, dodamo ostale sestavine za čokoladno kremo in mešamo dokler ne dobimo gladke kreme. 
Čokoladno kremo vlijemo na testo in zgladimo s hrbtno stranjo žlice. Potresemo z lešniki in z malo morske soli.
Sladico postavimo v hladilnik za vsaj 2-4 ure, da se popolnoma strdi.

Ta slasten recept je iz svojega zvezka receptov delila strastna veganska kuharica Andrea.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE