Za te veganske brownije brez moke in sladkorja potrebujete samo 3 sestavine!
SESTAVINE:
- 480 g pretlačenih zrelih banan (4 srednje velike banane)
- 180 g arašidovega masla
- 75 g kakava v prahu
NEOBVEZNO:
- ščepec cimeta
- ščepec soli
- 1/2 – 1 žlička instant kave v prahu
- sesekljani oreščki
- čokoladne kapljice / sesekljana čokolada
- rezine banane
POSTOPEK:
Segrejemo pečico: Najprej segrejemo pečico na 180 °C.
Pripravimo pekač: Medtem obložimo pekač (20 x 20 cm) s papirjem za peko ali ga namastimo.
Mešamo sestavine: V veliki skledi ali v posodi električnega mešalnika (multipraktik) združimo pretlačene banane in arašidovo maslo. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Nato dodamo kakav v prahu in vse skupaj temeljito premešamo, da dobimo enotno zmes. Če želimo, lahko dodamo še ščepec cimeta, ščepec soli in instant kavo v prahu.
Dodajamo okuse in teksture: Če smo se odločili za sesekljane oreščke in čokolade kapljice, jih zdaj nežno vmešamo v zmes. To bo dodalo dodatno teksturo in okus. Po vrhu zmesi lahko razporedimo rezine banane za dodatno sladkost in lep izgled.
Porazdelimo zmes v pekaču: Gosto zmes previdno razporedimo v pripravljen pekač, tako da jo s pomočjo lopatice enakomerno pritisnemo na dno.
Peka: Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo približno 25-30 minut. Čas peke se lahko nekoliko razlikuje glede na pečico.
Ohlajanje: Ko so browniji pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo v pekaču. Tako se bodo bolje strdili in jih bo lažje narezati na kocke.
Rezanje in shranjevanje: Ko so browniji ohlajeni, jih narežemo na kocke. Lahko jih hranimo v nepredušni posodi pri sobni temperaturi do enega tedna ali pa jih zamrznemo za daljše shranjevanje.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE