Ajdova krema s sadjem za zajtrk

Ajdova kaša je že dolgo poznana na Slovenskem. Pripravite si jo za zajtrk, saj ima v sebi veliko vitaminov B in mineralov, ki jih potrebujemo za ohranjanje zdravega telesa. Primerna je tudi za tiste, ki se izogibajo glutena.

SESTAVINE:

ZA KREMO:

  • 120 g  ajdove kaše
  • 1/2 skodelice kokosove moke
  • 1 žlica mandljevega / arašidovega masla
  • 5 datljev
  • rastlinsko mleko 
  • sok ene pomaranče
  • 1/2 banane
  • 1/2 jabolka
  • vanilija
  • cimet

MOŽNI DODATKI:

  • 1/3 skodelice borovnic ali drugega jagodičevja (sveže ali zmrznjeno)
  • narezano sadje, oreščki, semena, granola… za okrasitev
  • kakav v prahu

POSTOPEK:

Ajdovo kašo skuhamo ali namočimo čez noč.

Kašo odcedimo in operemo, stresemo v blender, dodamo sok pomaranče, kokosovo moko, koščke jabolka, 1/2 banane, datlje, mandljevo maslo, malo mleka, vanilijo in cimet. Zmiksamo v kremo in počasi dodajamo še mleko – količina je odvisna od gostote, ki je želimo. 
MOŽNOSTI:
  •  Različiča z gozdnimi sadeži: polovico kreme nadevamo v skodelice, v drugo polovoco pa vmešamo borovnice ali jagodičevje po izbiri.
  • Čokoladna različila: masi primešamo kakov v prahu.
Razdelimo v skodelice in obložimo s svežim sadjem, oreščki ali semeni.
 
Foto in recept: Petra Kavšek

Leave a reply