Preprosta, a neverjetno okusna kremna juhica privlačnega videza.
SESTAVINE:
- 1 žlica olivnega olja
- 1 šopek svežega koriandra, drobno sesekljanega
- 1 srednje velika čebula, sesekljana
- 5 velikih korenčkov, narezanih na večje kose
- sok 1 pomaranče
- 3 1/2 skodelice zelenjavne juše osnove
- 3 žlice kokosove smetane (neobvezno)
- sol in poper, po okusu
Dekoracija: podušeno korenje narezano na tanke trakove, sveži listi koriandra, belo in črno sezamovo seme
POSTOPEK:
V posodi na srednje močnem ognju segrejemo olivno olje.
Dodamo čebulo, začinimo jo s soljo, dodamo korenje in med stalnim mešanjem pražimo nekaj minut, da sestavini začneta dobivati zlato barvo.
Primešamo drobno sesekljan koriander in pomarančni sok. Nato vse skupaj zalijemo z jušno osnovo (cca. 3 skodelice), da ta pokrije sestavine v posodi. Kuhamo dokler se korenje ne zmehča – približno 15 minut.
Ko je korenje kuhano, dodamo kokosovo smetano in vse skupaj zmiksamo do gladke kremne teksture. Po potrebi dodamo preostalo jušno osnovo, dodatno obogatimo s smetano in po okusu začinimo s soljo in poprom.
Vročo juho serviramo v skodelicah. Lahko jo okrasimo s sezamovimi semeni, podušenimi korenčkovimi trakovi in svežim koriandrom.