Kremna korenčkova juha s koriandrom

Preprosta, a neverjetno okusna kremna juhica privlačnega videza.

SESTAVINE:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 šopek svežega koriandra, drobno sesekljanega
  • 1 srednje velika čebula, sesekljana
  • 5 velikih korenčkov, narezanih na večje kose
  • sok 1 pomaranče
  • 3 1/2 skodelice zelenjavne juše osnove
  • 3 žlice kokosove smetane (neobvezno)
  • sol in poper, po okusu

Dekoracija: podušeno korenje narezano na tanke trakove, sveži listi koriandra, belo in črno sezamovo seme

POSTOPEK:

V posodi na srednje močnem ognju segrejemo olivno olje.
Dodamo čebulo, začinimo jo s soljo, dodamo korenje in med stalnim mešanjem pražimo nekaj minut, da sestavini začneta dobivati  zlato barvo.
Primešamo drobno sesekljan koriander in pomarančni sok. Nato vse skupaj zalijemo z jušno osnovo (cca. 3 skodelice), da ta pokrije sestavine v posodi. Kuhamo dokler se korenje ne zmehča – približno 15 minut.
Ko je korenje kuhano, dodamo kokosovo smetano in vse skupaj zmiksamo do gladke kremne teksture. Po potrebi dodamo preostalo jušno osnovo, dodatno obogatimo s smetano in po okusu začinimo s soljo in poprom.

Vročo juho serviramo v skodelicah. Lahko jo okrasimo s sezamovimi semeni, podušenimi korenčkovimi trakovi in svežim koriandrom.


NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X