Brez glutena, jajc, mlečnih izdelkov in sladkorja – ta pečena prosena kaša je naravno sladkana z banano in datlji, zaradi česar je odlična izbira za zdrav zajtrk ali sladico.
SESTAVINE:
1 skodelica = 240 ml
PROSENA KAŠA:
- 2 1/2 skodelici kuhane prosene kaše
- 1 zrela banana
- 1/3 skodelice čičerikine moke
- 1/2 žličke pecilnega prašak
- 40 – 60 ml rastlinskega mleka
- 4 mehki datlji
- naribana lupinica 1/2 limone
- 1 pest suhega sadja: narezani datlji, suhe slive, rozine…
JABOLČNI NADEV:
- 4-5 jabolk
- sok in naribana lupinica 1/2 limone
- 1-2 žlički cimeta
- 1-2 žlici agavinega sirupa
- vanilija v prahu
POSTOPEK:
- Segrejmo pečico na 180 °C in pripravimo pekač – ga rahlo namastimo.
- Priprava gladke zmesi: V blender damo banano, datlje, čičerikino moko, rastlinsko mleko, pecilni prašek, naribano limonino lupinico in vanilijo. Vse skupaj zmešamo, dokler ne dobimo gladke in enakomerne zmesi.
- Zdaj to gladko zmes iz blenderja prelijmo v večjo skledo s kuhano proseno kašo. Dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo. Dodamo še poljubno suho sadje (datlje, rozine, suhe slive) in ponovno premešamo.
- Pripravimo jabolčni nadev. Jabolka naribamo in damo v skledo, jih prelijemo z limoninim sokom in dodamo še naribano limonino lupinico, cimet, agavin sirup ter ščepec vanilije v prahu. Vse dobro premešamo, da se okusi povežejo.
- V pripravljen pekač najprej razporedimo proseno zmes in jo enakomerno poravnamo. Nato po vrhu enakomerno razporedimo jabolčni nadev in ga rahlo pritisnemo, da se lepo sprime s spodnjo plastjo.
- Peka: Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 50–60 minut, da se prosena kaša lepo zapeče in jabolčni nadev postane mehak ter rahlo zlato obarvan.
- Pečeno proseno kašo z jabolki pustimo v pekaču, da se rahlo ohladi. Nato jo narežemo na kose in postrežemo.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE