Okusne veganske bananine palačinke s čičerikovo moko so hitra in preprosta rešitev za zdrav sladek obrok. Te palačinke združujejo hranilnost čičerikove moke in sladek okus zrele banane. Idealne so za zajtrk ali malico, postrežete pa jih lahko s svežim sadjem ali javorjevim sirupom.
SESTAVINE:
- 1 velika zrela banana
- ½ skodelice čičerikine moke
- ½ skodelice ovsene moke
- ½ do ¾ skodelice rastlinskega mleka
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke vanilijeve arome (opcijsko)
- olje za peko (kokosovo ali rastlinsko, opcijsko)
POSTOPEK:
Priprava banane: Zrelo banano olupimo, damo v skledo in z vilicami dobro pretlačimo.
Mešanje suhih sestavin: V posodo dodamo čičerikino moko, ovseno moko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine enakomerno povežejo.
Dodajanje mokrih sestavin: Dodamo 1/2 skodelice mleka in vanilijevo aromo (če jo uporabljamo). Vse skupaj mešamo (ročno ali z elektičnim mešanikom), dokler ne dobimo enotne zmesi. Zmes mora biti gosta, a še vedno tekoča. Po potrebi dodamo še malo mleka.
Dodajanje banane: V zmes dodamo pretlačeno banano. Nežno premešamo, da se bananina zmes poveže z ostalimi sestavinami.
Segrevanje ponve: Vzamemo ponev za palačinke in jo postavimo na srednjo temperaturo. Ponev premažemo s tanko plast olja. Če imamo ponev za palačinke z neoprijemljivim premazom in želimo brezoljno različico, lahko ta korak opustimo.
Peka palačink: Z zajemalko vlijemo približno ¼ skodelice zmesi v vročo ponev. Pečemo, dokler se vrhnji del ne strdi in robovi ne postanejo suhi, približno 2-4 minute. Nato z lopatico previdno obrnemo palačinko in jo pečemo še 2-4 minute, dokler ne postane zlato rjava na drugi strani. Ponavljamo postopek, dokler ne porabimo vsega testa.
Postrežba: Palačinke postrežemo tople. Uživamo lahko s svojimi najljubšimi dodatki, kot so sveže sadje, oreščki, javorjev sirup ali rastlinska smetana.
SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!
