SESTAVINE:
CMOKI
- 200 g pšeničnega zdroba
- 500 ml vrele vode
- 1 žlica kokosovega olja
- 1/2 žličke soli
- 100 g gladke moke
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
NADEV
- 200 g borovnic
- 1/4 skodelice agavinega sirupa
- cimet
ZABELA
- 2 žlici kokosovega olja
- 4 žlice mletih mandljev
POSTOPEK:
V slanem kropu, kateremu smo dodali 1 žlico kokosovega olja, skuhamo pšenični zdrob. Temeljito premešamo in pustimo, da se ohladi. Nato zdrobu primešamo moko in vanilijev sladkor.
Testo razdelimo na 10 – 12 enako težkih kupčkov – odvisno kakšne velikosti cmoke želimo. Z rokami sploščimo kupček testa v krog in ga nadevamo z borovnicami, ki jih prelijemo z 1/2 žličke agavinega sirupa in potresemo s ščepcem cimeta. Nato z rokami zlepimo najprej dve stranici kroga in nato še ostali dve. S pomokanimi rokami oblikujemo cmok.
Cmoke skuhamo v rahlo slanem kropu. Rahlo naj vrejo približno 15 minut.
Na kokosovem olju prepražimo mlete mandlje. Kuhane borovničeve cmoke s penovko poberemo iz vode in jih zabelimo s praženimi mandlji.
Dober tek!
Leave a reply