Veganski borovničevi cmoki

 

 

SESTAVINE:

CMOKI

  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 500 ml vrele vode
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1/2 žličke soli
  • 100 g gladke moke
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja 

NADEV

  • 200 g borovnic
  • 1/4 skodelice agavinega sirupa
  • cimet

ZABELA

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 4 žlice mletih mandljev

POSTOPEK:

V slanem kropu, kateremu smo dodali 1 žlico kokosovega olja, skuhamo pšenični zdrob. Temeljito premešamo in pustimo, da se ohladi. Nato zdrobu primešamo moko in vanilijev sladkor.

Testo razdelimo na 10 – 12 enako težkih kupčkov – odvisno kakšne velikosti cmoke želimo. Z rokami sploščimo kupček testa v krog in ga nadevamo z borovnicami, ki jih prelijemo z 1/2 žličke agavinega sirupa in potresemo s ščepcem cimeta.  Nato z rokami zlepimo najprej dve stranici kroga in nato še ostali dve. S pomokanimi rokami oblikujemo cmok.

Cmoke skuhamo v rahlo slanem kropu. Rahlo naj vrejo približno 15 minut.

Na kokosovem olju prepražimo mlete mandlje. Kuhane borovničeve cmoke s penovko poberemo iz vode in jih zabelimo s praženimi mandlji.

Dober tek!

NAMIG:
Za nadev lahko tudi druge vrste sadja: jagode, marelice, slive …
Foto in recept: Petra Kavšek
POGLEJ SI VIDEO RECEPT:

Leave a reply