Ajdova rolada

Preprosta brezglutenska ajdova rolada.

SESTAVINE:

  • 5 jajc
  • 10 dag ajdove moke*
  • 10 dag sladkorja
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 1 zavitek vanilinega sladkorja
  • ščepec soli

POSTOPEK:

Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in obe vrsti sladkorja z električnim mešalnikom penasto umešamo.

Beljakom dodamo ščepec soli in naredimo trd sneg.

V drugi posodi zmešamo ajdovo moko in pecilni prašek.

Nato v rumenjakovo zmes dodamo sneg in preko presejemo moko s pecilnim praškom.

Maso za biskvit rahlo premešamo, da dobimo gladko maso brez grudic.

Pekač obložimo s peki papirjem, maso vlijemo v pekač in jo enakomerno porazdelimo. Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico na 200 °C in pečemo 10 minut.

Ko je biskvit pečen, vzamemo pekač iz pečice in biskvit skupaj s papirjem za peko zvijemo v rolo. Tako zvito testo pustimo, da se ohladi.

Ohlajen biskvit razvijemo. Če želimo res sočno rolado, lahko biskvit najprej navlažimo z mlekom, kavo, sokom ali sladko vodo (izbrani tekočini lahko dodamo tudi malo ruma). Nato ga po notranjosti na tanko premažemo s segreto marmelado in poljubnim nadevom (čokoladna krema, kisla semetana, stepena sladka smetana, marscapone, narezano sadje …). Biskvit z nadevom spet rahlo zvijemo nazaj v rolo.

Rolado na koncu posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jo oblijemo s čokolado ali premažemo s smetano ter poljubno okrasimo.

*NASVET:

Če želimo pripraviti čokoladni biskvit, 1 – 2 žlici moke zamenjamo s kakavom v prahu.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


Ne pozabi dodati tega recepta v svoj kuharski zvezek, da bo vedno pri roki.

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X