Čokoladni kostanjčki so izredno enostavni in hitro pripravljeni, njihov okus pa je naravnost božanski. Poleg tega pa so pripravljeni iz samih zdravih sestavin in zato čudovita izbira za sladkanje brez slabe vesti.
SESTAVINE:
MASA:
- 120 g kuhanega pretlačenega kostanja
- 30 – 40 g mehkih Medjool datljev
- 40 g praženih mletih lešnikov
- cimet, po okusu
- rum, po okusu
- 1/2 žličke vanilijeve paste / vanilijevega ekstrakta
- ščepec soli
OBLIV:
- 75 g temne čokolade
- 1 žlica kokosovega / mandljevega olja
POSTOPEK:
Vse sestavine za maso damo v multiprakik in dobro zmešamo, da dobimo gladko maso.
Iz mase oblikujemo majhne kroglice v obliki kostanja ter jih na večjem ravnem krožniku postavimo za 20 minut v zamrzovalnik, da se strdijo.
Medtem nad soparo raztopimo čokolado. Ko se čokolada popolnoma raztopi, ji primešamo olje in mešamo dokler ne dobimo gladke tekoče čokolade.
Nato iz zamrzovalnika vzamemo ohlajene kostanjčke in jih s pomočjo palčke za ražnjiče ali zobotrebca pomakamo v čokolado. Na palčko ali zobotrebec jih nataknemo tako, da je koničast del kostanjčka obrnjen navzdol.
Pomočimo jih v čokolado in pazimo, da ostane okoli palčke elipsa brez čokolade.
Čokoladne kostanje odlagamo na pladenj obložen s papirjem za peko. Ko so vsi kostanjčki obliti s čokolado, pladenj postavimo v hladilnik in ga tam pustimo vsaj eno uro, da se čokoladni obliv popolnoma ohladi in strdi.
FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie
Recept iz knjige