Pozabite običajen pesto s pinjolami, baziliko in olivnim oljem, za spremembo uporabite brokoli in orehe. Rezultat je kremasta omaka, ki vas bo zagotovo navdušila!
SESTAVINE:
- 1 velika glava brokolija
- 1/3 skodelice sesekljanih orehov
- 2 stroka česna
- 1 pest sveže bazilike
- 1 žlica limoninega soka
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlička balzamičnega kisa
- 1/2 žličke soli
- ščep popra
POSTOPEK:
Na kuhalnik pristavimo lonec z vodo, osolimo in počakamo, da voda zavre. Brokoli očistimo in operemo ter razdelimo na manjše cvetke. Kuhamo ga v vreli vodi 5 – 7 minut, prelijemo z mrzlo vodo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
Ohlajen brokoli stresemo v električni mešalnik. Dodamo sesekljane orehe, česen, limonin sok, balzamični kis, sol, poper in olivno olje. Vse sestavine gladko zmiksamo.
Pesto postrežemo kot omako k testeninam ali njokom, uporabimo pa ga lahko tudi za različne sendviče ali toaste.
Foto in recept: Petra Kavšek
Leave a reply