Neverjetno okusna pašteta iz gob in praženih lešnikov – recept, ki bo navdušil vegane ter ostale ljubitelje gob.
SESTAVINE:
- 1/2 skodelice lešnikov (cca 70g)
- 2 žlici olivnega olja
- 3 skodelice sesekljanih gob,(cca 300g)
- 2 šarlotki, drobno sesekljani (ali majhna čebula
- 1 strok česna, drobno sesekljanega
- 1/2 skodelice kuhane rjave leče / ali fižola
- 1 žlička posušenega timijana
- sol, poper
POSTOPEK:
- Pečico segrejemo na 180 C. Lešnike pražimo 10 min, oziroma do zlato rjave barve. Vzamemo iz pečice, pustimo nekaj min., da se ohadijo. Lešnike zavijemo v kuhinjsko krpo in dobro podrgnemo, da odstranimo kožico.
- V ponvi na srednjem ognju segrejemo olivno olje. Dodamo šalotko in česen, pražimo nekaj minut, dokler se zmehčata, nato dodamo gobe in timijan. Začinimo z malo soli in popra ter kuhamo 5-10 minut, dokler se gobe ne obarvajo in večina tekočine izpari.
- Kuhano gobovo mešanico, pražene lešnike in rjavo lečo damo v multipraktik in mešamo do gladkega. Gre za gosto mešanico, zato se bomo morali nekajkrat ustaviti in zmes postrgati po straneh. Po potrebi dodamo malo vode. Začinimo po okusu.
- Pašteto postavimo v hladilnik in poustimo vsaj 1-2 ure da se okusi prepojijo.
Še veliko zanimivih receptov za jedi iz sestavin nabranih v gozdu boste našli v kuharici
Leave a reply