Gobova pašteta

Neverjetno okusna pašteta iz gob in praženih lešnikov – recept, ki bo navdušil vegane ter ostale ljubitelje gob.

SESTAVINE:

  • 1/2 skodelice lešnikov  (cca 70g)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 skodelice sesekljanih gob,(cca  300g)
  • 2 šarlotki, drobno sesekljani  (ali majhna čebula
  • 1 strok česna, drobno sesekljanega
  • 1/2 skodelice kuhane rjave leče / ali fižola
  • 1 žlička posušenega timijana
  • sol, poper

POSTOPEK:

  1. Pečico segrejemo na 180 C. Lešnike pražimo 10 min, oziroma do zlato rjave barve. Vzamemo iz pečice, pustimo nekaj min., da se ohadijo. Lešnike zavijemo v kuhinjsko krpo in  dobro podrgnemo, da odstranimo kožico. 
  2. V ponvi na srednjem ognju segrejemo olivno olje. Dodamo šalotko in česen, pražimo  nekaj minut, dokler se zmehčata, nato dodamo gobe in timijan. Začinimo z malo soli in popra ter kuhamo 5-10 minut, dokler se gobe ne obarvajo in večina tekočine izpari.
  3. Kuhano gobovo mešanico, pražene lešnike in rjavo lečo damo v multipraktik in mešamo  do gladkega. Gre za gosto mešanico, zato se bomo morali nekajkrat ustaviti in zmes postrgati po straneh. Po potrebi dodamo malo vode. Začinimo po okusu.
  4. Pašteto postavimo v hladilnik in poustimo vsaj 1-2 ure da se okusi prepojijo.

Še veliko zanimivih receptov za jedi iz sestavin nabranih v gozdu boste našli v kuharici

GOZDNA KUHINJA.

Leave a reply

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X