Za vse ljubitelje veganskih sladic brez glutena smo pripravili preprost recept za zdravo različico čokoladnih kroglic.
SESTAVINE:
- 170 g kuhanega rjavega fižola
- 60 g temne / jedilne čokolade
- 10 g kakava v prahu
- 10 g nastrganega kokosa (kokosove moke)
- 20 g mletih lešnikov / mandljev / orehov
- 2-3 žlice rastlinskega napitka
- cimet, po okusu
- ščepec soli
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- nekaj kapljic rumove arome (neobvezno)
ZA POSIP:
- nastrgan kokos / kakav v prahu
POSTOPEK:
Nastrgan kokos zmeljemo v mlinčku za kavo ali v električnem mešalniku do čim bolj drobnega. Čokolado stopimo v posodici nad vodno paro.
Vse sestavine stresemo v mešalnik in mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremasto maso. Maso postavimo za 1 uro v hladilnik. Nato iz nje oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v nastrganem kokosu ali kakavu v prahu.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE