Pizzette iz bučk

Preprost in okusen recept za mini pica prigrizke iz zelenih bučk. Idealno za ljubitelje pice, ki iščejo alternativo z manj ogljikovimi hidrati.

SESTAVINE:

  • 2 večji zeleni bučki
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu
  • začimbe za pico
  • 1/2 skodelice paradižnikove omake
  • 1 skodelica naribanega sira (mocarela, čedar, veganski sir ali kateri koli drugi sir po izbiri)
  • priljubljeni pica dodatki po želji: narezane črne olive, narezane paprike, narezane gobe, itd.

POSTOPEK:

  1. Bučke operemo in narežemo na tanke rezine, debeline približno 0,3 – 0,5 cm.
  2. Pečico segrejemo na 200°C.
  3. V veliki posodi zmešamo narezane bučke z olivnim oljem, soljo in poprom.
  4. Priravimo pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
  5. Na pripravljen pekač razporedimo narezane bučke.
  6. Na vsako bučko nanesemo malo paradižnikove omake in jo enakomerno razmažemo.
  7. Vsako rezino bučke potresemo z začimbami za pico, naribanim sirom ter obložimo z dodatki po izbiri.
  8. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 15-20 minut, ali dokler se rezine bučk ne zmehčajo in sir ne postane rahlo zlato rjav.
  9. Ko so bučkine pizze pečene, jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladijo, in postrežemo kot prigrizek!

SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!