Preprost in okusen recept za mini pica prigrizke iz zelenih bučk. Idealno za ljubitelje pice, ki iščejo alternativo z manj ogljikovimi hidrati.
SESTAVINE:
- 2 večji zeleni bučki
- olivno olje
- sol in poper po okusu
- začimbe za pico
- 1/2 skodelice paradižnikove omake
- 1 skodelica naribanega sira (mocarela, čedar, veganski sir ali kateri koli drugi sir po izbiri)
- priljubljeni pica dodatki po želji: narezane črne olive, narezane paprike, narezane gobe, itd.
POSTOPEK:
- Bučke operemo in narežemo na tanke rezine, debeline približno 0,3 – 0,5 cm.
- Pečico segrejemo na 200°C.
- V veliki posodi zmešamo narezane bučke z olivnim oljem, soljo in poprom.
- Priravimo pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
- Na pripravljen pekač razporedimo narezane bučke.
- Na vsako bučko nanesemo malo paradižnikove omake in jo enakomerno razmažemo.
- Vsako rezino bučke potresemo z začimbami za pico, naribanim sirom ter obložimo z dodatki po izbiri.
- Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 15-20 minut, ali dokler se rezine bučk ne zmehčajo in sir ne postane rahlo zlato rjav.
- Ko so bučkine pizze pečene, jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladijo, in postrežemo kot prigrizek!
SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!
