Sadno žitne ploščice brez peke

Sadno žitne ploščice z marelicami ali domača “Frutabela” je zdrav in hitro pripravljen energijski prigrizek.

Otroci jih obožujejo, še posebaj, če jih z malo domišljije še dodatno okrasimo.

SESTAVINE:

PLOŠČICE:

  • 100 g kokosove moke
  • 80 g mehkih ovsenih kosmičev
  • 100 g mehkih suhih marelic
  • 4 Medjool datlji
  • 1 žlica kokosove maščobe
  • 1 žlička vanilijeve paste
  • nastrgana limonina ali pomarančna lupinica, po okusu
  • ščepec soli

OBLIV:

  • 100 g bele čokolade
  • 4 žlice smetane za kuhanje / kisle smetane

DEKORACIJA:

  • suhe marelice
  • čokoladne mrvice

 

POSTOPEK:

Ovsene kosmiče in kokosovo moko  z blenderjem ali multipraktikom drobno zmeljemo in stresemo v skodelico.

Nato damo v blender ostale sestavine za ploščice, jih drobno zmeljemo, primešamo mešanico kokosa in ovsenih kosmečev ter nadaljujemo z mešanjem, da se sestavine povežejo.

Pekač (velikosti 20 x 12 cm) obložimo s papirjem za peko ali s plastično folijo za živila.

Maso enakomerno razporedimo po pekaču in jo z dlanmi kar se da močno pritisnemo ob dno posode. Višina sadno žitne zmesi naj bo nekje od 1 – 1,5 cm. Postavimo na hladno in pripravimo obliv.

OBLIV: Belo čokolado stopimo nad soparo. Medtem, ko se bela čokolada tali, ji primešamo na sobno temperaturo segreto smetano za kuhanje (ali kislo smetano). Mešamo, dokler se bela čokolada popolnoma ne stali in se sestavini lepo povežeta v gladko kremo.

Kremo enakomerno porazdelimo po površini sadno žitne zmesi in pustimo dobro uro na hladnem, da se čokolada nekoliko strdi.

Ohlajeno sladico narežemo na poljubne oblike in jo po želji dodatno okrasimo.

RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek The Foodie


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!


NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X